Sturm en Dekker

Theater Mondragon

Locatie:
Zierikzee Oude Haven
Tijdsbestek:
april 2017 - november 2017
Opdrachtgever:
Bouwbedrijf Boogert
Aanneemsom:
€ 200.000,00

Het voormalige theater- en restaurantcomplex aan de Oude Haven in Zierikzee, is na ruim vijftien jaar leegstand eindelijk op de schop gegaan. Het complex wordt getransformeerd tot een hoogwaardig hotel met 41 luxe suites, vier zalen, bistro, stadstuin en een restaurant. Eén en ander wordt gerealiseerd op een half verdiepte parkeerkelder.

In de woorden van de hoofdaannemer: ,,Het hoofdgebouw, waar vroeger een restaurant in zat, blijft behouden. Net als het bijbehorende torentje en de herenkamer waar notabelen in het verleden bij elkaar kwamen om belangrijke beslissingen te nemen. Er moet echter wel veel aan gebeuren. Zo moet het dak worden vernieuwd. De oude concertzaal verdwijnt. Het gebouw is honderd jaar oud, maar heeft geen monumentale waarde. De twee naastgelegen panden worden ook gesloopt: ze verkeren in een te slechte staat.” De cultuurhistorische elementen zijn geïnventariseerd en zullen zover als mogelijk in het nieuwe plan verwerkt worden.

vertrouwen in specialist bij complex sloopwerk

Juist vanwege de voornoemde gecompliceerdheid qua uitvoering en de benodigde betrouwbaarheid heeft Bouwbedrijf Boogert, ondanks dat wij niet de laagste aanbieder waren, gekozen voor de expertise van Sturm en Dekker. Het vertrouwen dat men in ons had en, na afloop nog heeft, gaf uiteindelijk de doorslag.

Ook het gegeven dat binnen de Sinkegroep alle disciplines in één hand samen komen was voor de opdrachtgever een belangrijk aspect. Slechts één aanspreekpunt voor asbestsanering, (hand-) sloopwerk, bodemsanering, transport en de verwerking en recycling van de afkomende materialen werkt niet alleen prettig maar ook ontzettend efficiënt!

 

Terug naar overzicht