Sturm en Dekker

CuraVie woningen

Locatie:
Diverse dorpen in gemeenten Reimerswaal en Borsele
Tijdsbestek:
2016 - 2017
Opdrachtgever:
Bouwcombinatie Peters Van der Poel

Asbestsanering en sloopwerk

In het samenwerkingsverband VOF Peters – Van der Poel Terneuzen worden in 2016 en 2017 in totaal 82 conceptuele huurwoningen in opdracht van R&B Wonen te Heinkenszand gerealiseerd.

CuraVie woningen R&B Wonen

Deze woningen kregen de naam CuraVie, hetgeen “zorg voor leven” betekent. Deze CuraVie woning heeft de VOF samen met R&B Wonen en architect Grosfeld van der Velde op basis van het 3D-betonnen casco van CascoTotaal ontwikkeld. Februari 2016 zijn de eerste 8 woningen in Kwadendamme geplaatst en de laatsten staan gepland eind 2017 op Borssele.

Ons werk

Het aantrekkelijke in dit project is de mate van continuïteit wat het met zich meebrengt. Over wat langere periode uitgesmeerd hebben we totaal bijna 100 woningen, appartementen, schuurtjes en garages gesaneerd, gesloopt, afgevoerd en verwerkt.

Alles lijkt eenvoudig, overzichtelijk en goed in te plannen aan een dergelijk project. Dit blijkt dan slechts weer ten dele waar. Onzekere factoren blijven altijd hun schaduw vooruit werpen: als een bewoner niet verhuizen wil verstoort dit de planning. Ook, en dit komt bijna altijd voor, onvoorziene asbesthoudende materialen dreigen de voortgang te verstoren.

In de meeste gevallen is, door korte lijnen en alles onder eigen dak hebben, stagnatie te voorkomen of te beperken zodanig dat de opdrachtgever op tijd kan aanvangen en uiteindelijk ook op tijd kan opleveren.

Bijkomend voordeel wat wij onze opdrachtgever hebben kunnen bieden is dat wij als onderdeel van de Sinkegroep naast onze locatie in Middelburg ons hout, BSA en puin op korte afstanden binnen het werkgebied ook kwijt kunnen in Kruiningen en Goes.

Terug naar overzicht